Waarom single zijn oké is!

Vrijgezel zijn is leuk

Het is één van de eerste vragen die gesteld wordt als je nieuwe meiden leert kennen. “Heb jij een relatie?”. Terwijl de andere meisjes trots ja zeggen, zeg ik licht beteuterd ‘nee’. Maar zo erg is dat helemaal niet! Bij deze een lijstje met redenen waarom single zijn oké is.

1. It’s your boy!
Picture this: je zit met een groepje (natuurlijk bezette) meiden op een bankje en de leukste jongen EVAH komt voorbij. Een aantal opmerkingen gaan de groep rond ‘zo, die ziet er goed uit!’, ‘Nou!’, ‘Wauw, daar wil ik wel een beschuitje mee eten!’. Jij zegt niks, maar geniet in stilte. Als enige vrijgezel van het groepje, is deze jongen namelijk automatisch voor jou! Hebben… hebben… hebben!

2. No troubles.
Goed, je kunt niet altijd meepraten met de gesprekken over ‘de eerste date’ en ‘hoe sieraden voor jouw schatje kopen toch wel moeilijk is’. Maar je kunt dus ook niet meepraten over de ruzies! Komt één van je vriendinnen chagrijnig naar je toe omdat ze een enorme ruzie heeft gehad met haar vriend en ze nu nog met hem ruziet op WhatsApp (zie: vijf dingen die jongens niet begrijpen op WhatsApp), vind jij dit natuurlijk enorm zielig voor haar. Maar stiekem ben je ook wel een beetje blij dat jij hier geen last van hebt!

3. Facebookstalken en ‘toevallige’ ontmoetingen.
Cute when single, creepy when in a relationship: Facebookstalken! En dan zeker als je hem ‘toevallig’ ontmoet op het evenement waar hij zich woensdag twee weken geleden op ingeschreven heeft. Waar het in de prille tijd van over en weer WhatsAppen nog schattig is als jij hem in de gaten houdt, wordt het ongelooflijk ziek als ‘de vriendin’ ineens overal opduikt!

4. Plan B(oyfriend)
Oh, Tindermatch begint steeds minder leuk te worden? Dan moet je ‘jongen van de supermarkt’ maar eens wat meer aandacht gaan geven. Of je vraagt ‘schattige kuiltjes’ nog eens op een date. Natuurlijk kun je ‘te veel gel en te weinig karakter’ ook nog een tweede kans geven. Punt is: jij houdt alle opties open en hebt zo nog een plan b… c… en d!

5. It’s a goal!
Mochten de sporttips niet helpen, dan helpt dit vast nog wel! Laten we eerlijk zijn: die sit-ups zijn nou niets iets waar je naar uitkijkt. Als je het doet om er goed uit te zien voor die ene úberleuke jongen…. dan doe je er nog 10 meer! En een paar crunches, squats en push-ups..

6. You’re in the market, so you can show yourself!
Heb je dan eenmaal die strakke billen of perfecte heupen gefixt? Dan kun jij jezelf showen! Een té vrouwelijk loopje bestaat toch niet?! Watch you walk, shake those hips! Binnen no time weet iedereen van jouw catwalk-loopje en zullen de jongens in rijen achter je aan lopen. (Of was dat maar een droom?)

7. Waar is dat groene monster?
Waar meiden met een vriend alleen nog maar kunnen klagen over de groep desperate housegirls die om hem heen hangt, zie jij die ene jongen altijd naar jou kijken terwijl er zoveel andere meiden aan zijn lippen hangen! Hoe cute?!

8. Money for me!
Dates, Valentijnsdag, Verjaardagen, Sinterklaas met zijn familie, Kerst… Allemaal dagen dat geld uit moet worden gegeven aan vriendlief. Als je die niet hebt, bespaar je geld. En dat kun je dan weer uitgeven aaannnn…. juist. Jezelf!

Oké. Ego is weer bijgewerkt, we kunnen er weer een paar weekjes tegenaan!

Loves,

Evelien

4 Reacties

 1. 25 maart 2015 / 17:12

  Ik heb nu een half jaar een relatie maar daarvoor ben ik zo’n 3 jaar single geweest, en ik heb ervan genoten! Alles mag, je hoeft geen rekening te houden met iemand en af en toe daten met verschillende mannen is ook niet verkeerd, haha. Ik ben nu heel gelukkig met mijn vriend, maar ik was zeker niet ongelukkiger toen ik single was.
  Marleen schreef laatst…De Challenge: Mijn brief aan iemand uit een ander land (dag 3)My Profile

  • Evelienswereld
   30 maart 2015 / 18:42

   Dat hoor je vaak, meiden met een relatie die dan beseffen hoe fijn single zijn is!

 2. 26 maart 2015 / 07:09

  Haha, leuk artikel Evelien, tof geschreven! Ik ben ook nog een happy single, en heb daar tótaal geen problemen mee. Voor mij mag het allemaal nog wel even duren Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *